5 корисних властивостей солодкої кукурудзи, які повністю виправдовують вашу одержимість кукурудзою в качанах

0 комментариев

5 корисних властивостей солодкої кукурудзи, які повністю виправдовують вашу одержимість кукурудзою в качанах

Від попкорну в кінотеатрах до кукурудзяних чіпсів у фритюрі (і не забудемо про всюдисущий кукурудзяний сироп) — деякі кукурудзяні продукти створили цій культурі погану репутацію. Але якщо говорити про саму кукурудзу, цей популярний овоч містить безліч корисних поживних речовин. Більше про корисні властивості вареної кукурудзи читайте у статті за посиланням https://cbo.org.ua/skilki-vuglevodiv-v-kukurudzi-varenoї/.

Щоб отримати максимальну користь для здоров’я, рекомендується вживати кукурудзу у найменш обробленому вигляді. Свіжа кукурудза в качанах або заморожена кукурудза — два фантастичні способи насолодитися її солодкими зернами у всій їхній красі. Кукурудзяні тортильї з мінімальним ступенем обробки теж можуть бути відмінним варіантом, але завжди варто звертати увагу на якість кукурудзи, що використовується, і вміст солі.

Існує також певне занепокоєння генетично модифікованої кукурудзи. Ви можете знайти кукурудзу без ГМО, відвідуючи місцеві фермерські ринки та уважно читаючи етикетки на продуктах, які ви купуєте.

Ніщо так не говорить про літній час, як тарілка солодкої, маслянистої кукурудзи на качанах. Незалежно від того, який у вас стиль поїдання кукурудзи – ось усі корисні поживні речовини, які ви отримуєте з кожним шматочком.

Корисні властивості кукурудзи

  1. Кукурудза містить розчинну клітковину, яка забезпечує задоволення потреб та здоров’я кишечника

В одному качані кукурудзи середнього розміру міститься близько двох грамів клітковини. Кукурудза містить розчинну клітковину (на відміну від нерозчинної), допомагає почуватися ситим і задоволеним, а також сприяє розвитку корисних бактерій у кишечнику. Хоча кукурудза є крохмалистим овочом, тобто в ній, природно, більше вуглеводів, ніж у деяких інших овочах, але розчинна клітковина допомагає сповільнити всмоктування вуглеводів, запобігаючи стрибкам цукру в крові і не даючи вам швидко зголодніти.

5 корисних властивостей солодкої кукурудзи, які повністю виправдовують вашу одержимість кукурудзою в качанах

  1. Кукурудза – дивовижне джерело рослинного білка

Додавання кукурудзи в салати, пасту, сальсу та багато іншого – це хитрий спосіб підвищити вміст білка у страві, особливо якщо ви вегетаріанець. Це не тонна, але при вмісті близько трьох грамів білка в кожному качані, кукурудза містить більше білка, ніж більшість інших овочів. Як і клітковина, білок допомагає стримувати голод і виконує безліч найважливіших функцій в організмі, включаючи відновлення та зростання м’язів.

  1. Кукурудза містить поживні речовини, що захищають зір

Всі говорять про те, що морква допомагає зберегти зір, але кукурудза теж заслуговує на увагу. Лютеїн і зеаксантин надають поширеним сортам кукурудзи жовтого відтінку і є основними пігментами, що містяться в жовтій плямі сітківки ока людини. Споживання цих двох каротиноїдів може допомогти захистити очі від пошкодження синім світлом, покращити гостроту зору і навіть знизити ризик макулярної дегенерації та катаракти.

  1. Кукурудза містить калій та магній

Одна порція кукурудзи містить близько 6% добової потреби у калії та 9-12% добової потреби у магнії. Ці мінерали (обидва належать до категорії електролітів) відіграють важливу роль у численних процесах організму. Калій, зокрема, допомагає регулювати рівень гідратації, посилати нервові сигнали, захищати кістки та знижувати артеріальний тиск. Магній також бере участь у роботі нервової системи, а також знижує ризик інсульту та ішемічної хвороби серця.

  1. Кукурудза містить вітаміни C та B

Незалежно від того, чи вважаєте ви кукурудзу овочом чи цілісним зерном, вона містить і вітаміни, і мінерали. Одна чашка солодкої жовтої кукурудзи містить 17% денної норми вітаміну C – антиоксиданту, який підтримує імунну систему, виробництво колагену та засвоєння заліза.

У ній також міститься близько 24% денної норми тіаміну і 19% денної норми фолату – обидва ці вітаміни групи B допомагають перетворювати вуглеводи на енергію. Фолат особливо важливо споживати під час вагітності для забезпечення нормального розвитку плода та запобігання деяким вродженим дефектам. Дорослим рекомендується споживати 400 мкг фолату, а під час вагітності – 600 мкг на день. В одній чашці вареної кукурудзи міститься близько 51 мкг.

Добавить комментарий

Ваш e-mail не будет опубликован. Обязательные поля помечены *