Ледачі пельмені (вони настільки ліниві, що навіть тісто розкочувати не треба). Оригінальний рецепт
0 комментариев
За смаком ліниві пельмені не відрізняються від звичайних. Вони так само, як і звичайні, складаються з фаршу, який покритий тонким шаром тіста. З рецептом звичайних пельменів можна ознайомитись на порталі allproperty.com.ua. Але готуються в інший спосіб, тому що тісто розкочувати не треба. Ліниві пельмені такі ж соковиті та смачні. Спосіб приготування простий та швидкий. Подавати їх можна з бульйоном чи без нього. Це дуже цікава страва.
Складові
- 250 г м’ясного фаршу
- 60 г цибулі
- 150 г борошна (+ 3 ст. л.)
- 120 мл води
- 1 куряче яйце (СО)
- 2 ч. л. рослинного масла
- 1 лавровий лист
- за смаком мелений перець
- за смаком сіль
Інструкції
- У каструлі нагріваємо воду (2 літри). У фарш (у мене зі свинини та яловичини) додаємо сіль, перець, подрібнений на великій тертці цибулю і ретельно перемішуємо.
- Частину фаршу беремо в долоню однієї руки, стискаємо в кулак і між великим та вказівним пальцем видавлюємо його (це швидко). Виходять круглі невеликі кульки. Обвалюємо їх у борошні (3 ст. л.).
- Для тіста в мисці перемішуємо віночком яйце, воду, олію, сіль (1 щіпка) і порціями додаємо борошно (150 г).
- Перемішуємо віночком, виходить досить густе тісто (трохи густіше, ніж кляру).
- М’ясні кульки партіями відправляємо у тісто.
- В одній руці тримаємо вилку, а в іншій чайну ложку. Виделкою занурюємо кульку в тісто, підтягуємо її і перекладаємо на ложку, надлишки тіста прибираємо вилкою (це робити швидко і зручно). Ліниві пельмені відправляємо в киплячу підсолену воду з перцем і лавровим листом (мінімальний вогонь).
- Як тільки заклали всі пельмені, варимо 5 хвилин. Тісто тонке, фаршу мало, тому все готується швидко. Фарш повністю покритий тестом. При варінні тісто не розвалюється і не рветься.
- Виходять круглі ліниві пельмені. Перекладаємо їх у порційні тарілки. Їх можна подавати і без бульйону. Мені подобається з бульйоном.
- Додаємо бульйон, нарізану зелень і подаємо на стіл.
- Ось так ліниві пельмені виглядають у розрізі. Як і у звичайних пельменів, фарш покритий тонким шаром тіста. Тісто виходить ніжніше. Усередині соковитий, запашний фарш. На смак вони не відрізняються від класичних пельменів. Це дуже смачно.